Meistä

  • Ihmisiä.
    Kuvaaja: Marjaana Malkamäki / Keksi
Mikä on KEKO?

KEKO eli Kestävät korttelit on kierto- ja jakamistalouteen keskittyvä asukaslähtöinen tapahtuma. Tapahtumien tarkoitus on tuoda kortteleihin kestävää elämäntapaa esittelevää ja edistävää ohjelmaa. Toukokuun 2023 tapahtumapaikkoina toimii Arabian katufestivaali sekä Leinelän ja Latokasken valikoidut korttelit. Kestävät korttelit -tapahtumat järjestää Circular Green Blocks -hanke.

Ikoni: kasvi kämmenellä.

Arvot

Yhteisöllisyys

Vastuullisuus 

Ilo

Ikoni: nuoli maalitaulussa.

Missio

KEKO tuo yhteen kiertotalouden parissa toimivat ja siitä kiinnostuneet. Kävijät pääsevät kokemaan kiertotalouden helppouden yhdessä naapuruston kanssa ja tekemään kestäviä valintoja. Tapahtuman jälkeen he ymmärtävät aiheesta enemmän ja ovat innostuneita oppimastaan. Lisäksi he tietävät, millaisia mahdollisuuksia kierto- ja jakamistalous tuovat kortteliympäristöön. 

Ikoni: palapeli.

Visio

Kohti parempaa arkea, jossa korttelit ovat tulevaisuuden kestävän kaupungin perustana –  yhdessä suunnitellen ja kehittäen.

Mitä tapahtuu KEKOn jälkeen?

Circular Green Blocks-hankkeen tapahtumat ovat osa ajattelun muutosta, joka vie meitä kohti vihreää siirtymää. Pyrimme siihen, että Kestävät korttelit -kaltaisia tapahtumia voidaan järjestää myös tulevaisuudessa kortteleissa matalammalla kynnyksellä. Yhtenä tuloksena kokoamme tietoa kiertotalouspalveluista, jotta saamme tuotua kierto- ja jakamispalveluiden toimintaa näkyville sekä osaksi kortteliympäristön arkea. Lisäksi kokoamme tapahtumista saatuja oppeja ja kokemuksia oppaaksi toimimaan apuna tulevien tapahtumien järjestämistä varten.

Kiinnostuitko meidän toiminnasta?

Tilaamalla Circular Green Blocks -hankkeen uutiskirjeen saat ajankohtaista lisää tietoa.

Pyöräilevä lapsi.
Kuvaaja: Caleb Oquendo / Pexels.
Rivi logoja, vasemmalta oikealle Circular Green Blocks; HSY; Metropolia; Forum Virium Helsinki; Aalto-yliopisto; Uudenmaan liitto; Vipuvoimaa EU:lta; Euroopan unioni; EU:n pandemiatuki; Helsingin kaupunki.